Zobni implantat, kakšna je cena, kaj je implantat in kam po implantat

Zobni implantat je umetna zobna korenina, ki je nameščena v čeljustno kost kot podpora estetskemu nadomestnemu zobu oz zobem, mostičku ali celo protezi. Zobni implantat je narejen iz titana, ki je biološko kompatibilen in se integrira v telo kot del telesa. Zobni implantat je alternativa drugim protetičnim izdelkom, njihova cena pa je, glede na njegovo učinkovitost, varnost in trajnost zelo ugodna.

Kdaj in kam po zobni implantat?

Primeren čas za razmislek o zobnem implantatu je izguba zoba ali večih zob. Posledice izgube zob, ne vplivajo le na obrazno estetiko, temveč lahko plačamo tudi ceno družabnega in socialnega življenja ali celo ceno karierne priložnosti, kar pa še ni vse. Izguba zob lahko povzroči migracijo sosednjih zob, kar lahko poruši njihovo stabilnost in estetiko ali celo povzroči izgubo kosti ter spremembo strukture obraza zaradi resorpcije. Če se sprašujete kam po estetski zobni implantat ste našli pravi naslov. Ko se se spraševali, kam po zobni implantat vas vabimo, da nas kontaktirate in predlagate termin srečanja. Cena posvetovanja glede možnosti vstavitve zobnega implantata je brezplačna. Zobni implantati so najboljša možnost za vse, ki imajo dovolj zobne kosti za podporo vsadka. V Dentalni Akademiji lahko preverimo ali imate dovolj kosti za podporo zobnega implantata oz predlagamo najboljši način za odpravo pomanjkanja kosti, ki je posledica izgube kostne mase zaradi izgube zoba in njegove simulacije čeljustne kosti. Cena zobnega implanta v naši ordinaciji je zelo ugodna ter vključuje pregled, svetovanje, načrt posega, poseg in rehabilitacijo, poleg tega pa vam zagotovimo estetsko protetiko po odlični ceni.

Cena zobnega implantata

Kaj je prednost zobnih implantatov in kaj pomeni nadomestitev zoba

Zobni implantati zagotavljajo naraven občutek in estetski videz, kateri omogoča ponovno neobremenjeno komunikacijo, katero ste blokirali zaradi strahu pred razkritjem manjkajočega zoba v ustih. V primeru, da ne morete več nositi snemljivih protez, so odlična rešitev zobni implantati. Zobna estetika vam bo povrnila udobje in samozavest, hkrati pa se vam bo povrnila sposobnost žvečenja hrane, pravilnega govorjenja, zaupanja in samozavesti.
Kaj omogoča zobni implantat?

Zobni implantat vstavljen v čeljustno kost, nadomesti funkcijo korenine, katera ob žvečenju hrane pritiska na čeljustno kost. Le ta se odzove na obremenitev na način, da poveča gostoto kosti. Brez zoba se zaradi prenehanja simulacije čeljustne kosti zmanjša njena gostota. Zobni implantat ima sposobnost, da obnovi strukturo obraza in prepreči izgubljanje kostne mase v čeljustni kosti, ter tako pa bistveno izboljša estetiko obraza.

Kaj je implantacija zobnega implantata in kakšna je cena posega?

Kaj je implantacija, kaj moramo vedeti in na kaj moramo biti pozorni pred odločitvijo za poseg, kakšna je cena posega ter kam se obrniti z vprašanji? Implantacija je poseg vsaditve zobnega implantata, vendar moramo pred posegom vedeti ali izpolnjujemo pogoje za poseg.
Kam na poseg?
Izpolnjevanje pogoja za zobni implantat preveri izkušen implantolog v naši Dentalni Akademiji. Mogoče bo pred posegom potrebna dodatna kostna masa, katero z varnimi in preverjenimi posegi lahko nadomestimo. Če se sprašujete, kam se obrniti za več informacij, vas vabimo, da nas kontaktirate preko spletne strani z vprašanjem.

Cena zobnega implantata?
Cena zobnega implantata je 499 eur, všteta je tudi cena posega, zato glede dodatnih stroškov implantata ali posega ni potrebno skrbeti.V ceno zobnega implantata ni vključena cena zobne krone, katera bo nadomestila zunanji del zoba. Cena zobne krone je odvisna od cene izbranega materiala. Zobna krona je lahko izdelana iz kovinsko-keramične prevleke, polno porcelanske prevleke (E-max) ali prevleke iz cirkona (Lava 3M).

Kam po zobni implantat?

Postopek

Po predhodnem pregledu in izpolnjevanju pogoja za poseg pričnemo s posegom.
Postopek implantacije ima sledeče zaporedje:

Skrb za ustno higieno in čiščenje zob ter zobnih implantatov

Zdravje ima svojo ceno: redna nega ali cena posegov. Odločitev je vaša. Razlika med zobom in zobnim implantatom je ta, da le ta ne boli in ne podleže kariesu, vendar pa je potrebno vzdrževati ustno higieno enako kot v primeru naravnih zob. Poleg rednega ščetkanja z mehko zobno krtačko in naravno zobno pasto, katerih je na trgu dovolj, se priporoča previdno nitkanje zob, brez sile, da se ne poškodujejo dlesni. Poleg rednega ščetkanja in nitkanja, najbolje skrbimo za zdravje svojih zob, implantatov, dlesni in ustne votline z večkratnim izpiranjem ustne votline.
Kam na pregled?
Kljub redni in skrbni negi, se priporoča reden pregled pri zobozdravniku, vsaj dvakrat letno ter morebitna preventivna odstranitev zobnih oblog, tako boste z eno potezo poskrbeli za estetiko in zdravje zobnih implantatov.