zobni vsadki implantatiZobni implantati, ki jih imenujemo tudi zobni vsadki, so zobni korenini podobni vijaki, ki služijo prav nadomestitvi zobne korenine. Narejeni so iz različnih materialov, najpogosteje pa iz bikompatibilnih kovin ali keramike. Zobni implantati se zrastejo s čeljustjo in delujejo kot korenina zoba. Sam postopek vstavitve zobnega implantata je neboleč, saj poteka v lokalni anesteziji, celjenje pa traja nekaj tednov.
Zobni implantati so logična izbira, kadar pride do izgube zoba ali več zob. Preko zob se sile prenašajo na čeljust in dlesen, po puljenju zoba pa le teh več ni. Zobni implantat tako pomaga preprečiti izgubo kosti in mehkih tkiv. Z implantati lahko nadomestimo manjkajoče zobe brez tega, da obrusimo sosednja zoba in tako preostale zobe v ustih ohranjamo zdrave in nedotaknjene. Zraven tega implantati nudijo veliko več udobja kot proteza, tako ob samem govoru, kot tudi ob obroku. Ob vstavitvi implantata govorimo o trajni in estetski rešitvi problema manjkajočega zoba ali več zob.
Zobne vsadke lahko uporabimo v več primerih. Zobne implantate lahko uporabljamo v primeru nadomestitve enega zoba, saj zobni implantat nadomesti korenino posameznega zoba. Z zobnim vsadkom se tako izognemo brušenju sosednjih zob, ki jih na tak način ohranimo zdrave in nedotaknjene. Z implantati pa lahko nadomestimo tudi večje število zob, saj se z njihovo pomočjo izognemo izdelavi snemne proteze in tako poskrbimo za fiksno protetiko, ki uporabniku nudi več udobja tako pri govoru kot tudi med obroki. Z zobnimi implantati lahko nadomestimo tudi prav vse zobe. Postopek je seveda nekoliko zahtevnejši in tudi malo dražji, vendar nič manj kakovosten. Najprej je potrebno ustvariti 4 oz. 6 zobnih implantatov, preko katerih namestimo mostiček ter tako ponovno vzpostavimo estetiko in udobje v ustni votlini.

Potek postopka vstavitve zobnega implantata pri zobozdravniku

Zobni implantatiSam postopek vstavitve zobnih vsadkov implantatov zahteva veliko mero strokovnosti, saj je postopek zapleten. Ker poteka v lokalni anesteziji, je postopek za bolnika neboleč. Potek zobnega implatata v več korakih:

Kvalitetna in pacientu prijazna zobozdravstvena storitev

V Sloveniji in v tujini obstaja veliko ponudnikov zobozdravstvenih storitev, ki ponujajo tudi vstavitev zobnih implantatov, vendar se je ob odločitvi za izbiro zobozdravnika implatata potrebno zavedati, da je kakovost zobnih implantatov ključnega pomena za njihovo trdnost in udobje, ki ga ustvarjajo. V naši ambulanti v Ljubljani zobne implantate izdelamo in vstavimo natančno in kakovostno. Zobni implantati, ki jih ustvarimo so cenovno ugodni in vam bodo odlično služili dalj časa.