Fiksni zobni aparat za lepe zobe

Zobni aparati niso več »kup železa« v ustih, kot je morda veljalo nekoč, saj se je ortodontija razvila tudi v smeri estetike zobnih aparatov, tako da lahko pomenijo celo okras vaših ust, ob čemer pa predvsem opravljajo svojo primarno in izredno pomembno funkcijo – omogočajo pravilno rast zob.


 

Čemu koristi zobni aparat?

Za zobne aparate se odločamo iz različnih razlogov:

Zobni aparat za lep nasmešek

Zobni aparat – nevidni snemljiv ali fiksen?

Nevidni zobni aparat je manj opazen in možno ga je sneti. Najpogosteje uporabljen nevidni zobni aparat je INVISALIGN, ki je izdelan iz prozorne plastične mase in ga zato manj opazimo.

Če vam snemljiv zobni aparat ne ustreza, lahko izbirate tudi med fiksnimi zobnimi aparati. V Dentalni akademiji vam ponujamo tri verzije, in sicer: zobni aparat z zvezdicami, zobni aparat z zvezdicami bele barve ter lingualni aparat, ki je nameščen na notranjo stran zob.

 

Kako čistimo fiksni zobni aparat?

Higieni zob je med nošenjem fiksnega zobnega aparata potrebno nameniti še več pozornosti, saj je ščetkanje nekoliko oteženo, a so dolgoročne prednosti vredne truda. Pomembno je, da sistematično očistimo tako zobe kot tudi nosilce zobnega aparata, ne pozabimo pa niti na med zobno higieno. V prodaji vam je na voljo več prilagojenih zobnih ščetk, s katerimi dosežemo prav vse kote. Če ste v dvomih, pa vam bo o pravilni higieni med nošnjo zobnega aparata svetoval tudi vaš ortodont.