Zobni implantat ali zobni vsadek je zobni korenini podoben vijak, ki korenino pravzaprav nadomešča. Cene zobnih implantatov so različne. Odvisne so predvsem od števila zobnih vsadkov, ki jih posameznik potrebuje, cene pa so drugačne tudi glede na izbiro materiala iz katerega je implantat narejen. Zobni implantati navadno sestojijo iz kovin – najpogosteje iz titana – ali iz keramike.

zobni implantanti ceneŠe ugodnejše so cene zobnih implantatov v akciji

Cene zobnih implantatov v Ljubljani in tudi drugod po Sloveniji variirajo. Vendar se je potrebno zavedati, da pri vstavitvi zobnega implantata ni pomembna zgolj ugodna cena, pač pa je nujno, da so implantati tudi kakovostni. V našem zobozdravstvu v Ljubljani vam ponujamo zobne implantate po konkurenčni ceni. Oglejte si cenik zobnih implantatov in se odločite za namestitev zobnega implantata v akciji.

Postopek vstavitve zobnega implantata poteka v nekaj korakih

Poseg vstavitve zobnih implantatov poteka v lokalni anesteziji in je za posameznika tako neboleč. Sam postopek poteka v več korakih. Najprej je potrebno opraviti diagnostični pregled, ki je vštet v ceno implantata v Ljubljani. Pregledu sledi operativni poseg, v katerem zobozdravnik vstavi izbrani implantat. Po vstavitvi vsadka se prične obdobje celjenja, ki traja okrog 6 tednov. Med celjenjem je potrebno natančno vzdrževati higieno v ustih in hkrati poskrbeti, da območja vstavitve zobnega implantata s pretiranim ščetkanjem ne ranimo. Po uspešnem celjenju bo zobozdravnik na zobni implantat vstavil prevleko, ki bo narejena posebej za vas. Poseg vstavitve zobnega implantata je tako zaključen.

zobni implantant cenikKdaj zobni implantat namestiti?

Zobne implantate lahko uporabimo v različnih primerih. Z zobnim implantatom lahko nadomestimo en manjkajoč zob. Prednost implantata je, da z njegovo pomočjo ni potrebno obrusiti sosednjih dveh zob, ki tako ostaneta nedotaknjena in zdrava. Zobne implantate lahko uporabimo tudi v primeru več manjkajočih zob pa tudi, kadar je potrebno izdelati celotno protetiko. V slednjem primeru v čeljust vstavimo 4 do 6 zobnih implantatov, ki preostali protetiki nudijo trdnost in oporo, posamezniku pa nudijo udobje med grizenjem in govorjenjem.
Odločite se za cenovno ugodno vstavitev zobnih implantatov v naši kliniki in mi pa poskrbimo, da boste s storitvijo zadovoljni, prehranjevanje in govorjenje pa bosta s pomočjo zobnih implantatov zopet taka kot nekoč.