Zobni vsadki – Dentalna akademija Ljubljana

Zobni vsadki ali implantanti predstavljajo trajno rešitev za vse, ki so soočeni z izgubo enega ali več zob. Zobni vsadek je kovinski vijak, narejen iz titana ali titanovih zlitin, ki se vgradi v kost in služi kot umetna korenina za posamezni zob. Zobni vsadki Dentalne akademije Ljubljana so odlična zamenjava za delne in totalne proteze ter prevleke in mostičke. Odlikuje jih izjemna stabilnost, funkcionalnost in visoka estetika, najnovejša tehnologija vgradnje brez operacije pa zagotavlja hitro, nebolečo in cenovno ugodno izbiro glede na olajšanje po opravljenem zdravljenju.

Veliko ljudi se sramuje svojega nasmeha, ker jim manjka kakšen zob. Samo en manjkajoč zob lahko povzroči, da postane oseba vase zaprta, sploh če se zgodi, da je ta zob eden od sprednjih zob. Zakaj bi trpeli, če pa si lahko povrnete samozavesten in zdrav nasmeh z zobnim nadomestkom, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob.

poceni zobni vsadki

Kdaj so zobni vsadki primerni

Zobne implantate vstavimo, kadar manjka eden ali več zob in kadar manjkajo vsi zobje. Z njihovo vstavitvijo se prepreči nadaljnja resorpcija kosti in tako ni potrebe po brušenju sosednjih, zdravih zob, ki bi služili kot nosilci mostičkov. V primeru enega manjkajočega zoba je implantat najboljša rešitev, saj v celoti ohranimo oba sosednja zoba, katera bi v primeru izdelave klasičnega mostička Zobni implantatibilo potrebno obrusiti. V primeru, da manjka več zob, zobni vsadki služijo kot nosilci mostička.

V Dentalni akademiji Ljubljana sam poseg poteka hitro in neboleče pod lokalno anestezijo in traja približno 20 minut. Kirurg v kost čeljusti pritrdi titanski vijak, rano zašije ter pusti, da se zaraste (osteointegrira) s kostjo. Čas zaraščanja je odvisen od stanja pacientovih kosti in kompleksnosti posega, običajno traja od 3 do 6 mesecev. V tem času na željo pacienta izdelamo začasno krono ali provizorne zobe. Po tem času nadaljujemo z izdelavo nadstrukture oziroma novega zoba, mostička, proteze.

Zobni vsadek – cene vse bolj dostopne, tudi v Dentalni akademiji Ljubljana

Zobni vsadki so danes cenovno vse bolj dostopni. Zobni vsadki so estetsko dovršeni, ob pravilni skrbi za ustno higieno in ob rednih kontrolnih obiskih zobozdravnika pa zagotavljajo maksimalno stabilnost in doživljenjsko trajnost. Če iščete višjo kakovost življenja, naravnejše žvečenje in ugriz ter visoko estetiko, predstavljajo zobni vsadki Dentalne akademije Ljubljana pravo zamenjavo za izgubljene zobe.