Naravno čiščenje zobnega kamna

Naravno čiščenje zobnega kamna se najprej začne z dobro ustno higieno. Popolno in resnično učinkovito naravno čiščenje zobnega kamna doma sicer ni mogoče, vendar s preventivo preprečimo prepogost obisk pri zobozdravniku in poskrbimo za vsesplošno zdravje ustne votline.

Kako pomembno je naravno čiščenje zobnega kamna?

Zobni kamen pomeni oblogo iz oborine kalcija in fosfata, ki se tvori na zobeh. Nastane iz plaka, ki se s časoma mineralizira. Bakterijske obloge začnejo na zobu nastajati že pol ure po umivanju, zobni kamen pa se začne tvoriti približno 72 ur po zadnjem ščetkanju.

Ker lahko vodi v hujše zobozdravstvene težave, je pomembno, da se zavedamo nujnosti čiščenja zobnega kamna. Zanikanje vas lahko stane lepega nasmeha.

Če ga namreč ne odstranimo pravočasno, lahko zobni kamen povzroči vnetje, krvaveče in otekle dlesni, majanje in izgubo zob, parodontozo, odmikanje dlesni ter celo tanjšanje čeljustne kosti, vse to je pa veliko težje zdraviti kot le pravočasno očistiti zobni kamen.

Naravno čiščenje zobnega kamna

Kaj lahko za naravno čiščenje zobnega kamna storimo doma?

Na nastanek zobnega kamna med drugim vpliva velika količina ogljikovih hidratov, predvsem sladkarij, belega kruha, sladkega sadja, pa tudi sladkih in gaziranih pijač. Prvi korak k naravnemu čiščenju zobnega kamna je temeljita in redna ustna higiena, ki vključuje redno in dobro ščetkanje, nitkanje ter uporabo ustne vodice.

Vendar pa lahko z domačo nego dosežemo le 70 odstotkov površin v ustih, zato je nujno, da se odločimo za občasno čiščenje zobnega kamna. V Ljubljani veliko zobozdravstvenih ambulant ponuja čiščenje zobnega kamna, cene pa variirajo, zato se je dobro najprej nekoliko pozanimati.

Kdaj po naravno čiščenje zobnega kamna k zobozdravniku?

Naravno čiščenje zobnega kamna pri zobozdravniku se priporoča vsaj enkrat letno, po potrebi pa tudi večkrat.

Če ste v dvomih oziroma če mislite, da vam zobni kamen lahko povzroči še dodatne težave, se je najbolje čimprej posvetovati z izbranim zobozdravnikom.

Cena in postopek

čiščenje zobnega kamna cenaV Dentalni akademiji se najprej lotimo čiščenja zobnega kamna s peskanjem, zobni kamen, ki se nabira pod dlesnijo, pa odstranjujemo z ultrazvokom ali s postopkom luščenja in glajenja korenin. Postopek je neboleč in hiter ter pomeni kompletno čiščenja zobnega kamna.
Če niste prepričani, kam na čiščenje zobnega kamna, vas vabimo da nas obiščete v naših prostorih v Ljubljani.

Več podatkov o nas najdete na naši spletni strani Dentalna-akademija.si, kjer si lahko preberete več o naših storitvah ter poiščete cene čiščenja zobnega kamna. Lahko nas pokličete na telefonsko številko 051 334 334 ali pa nas kontaktirate preko obrazca, ki je dostopen na naši spletni strani. Vabljeni!