Zobni vsadkiZobni vsadki (imenujemo jih tudi zobni implantati) so vijaki, ki služijo kot nadomestek zobnim koreninam. Najpogosteje sestojijo iz bikompatibilnih kovin ali iz porcelana. Zobni vsadki so kakovostno nadomestilo zobnih korenin, saj se zrastejo s čeljustjo in tako zagotavljajo trdnost zoba in udobje pri grizenju.
Zobni vsadki se uporabljajo zaradi veliko dobrih lastnostih, ki jih premorejo:

Zobne vsadke lahko uporabimo v primeru:

Postopek vstavitve zobnega vsadka poteka v petih korakih:

Kot pri vsakem posegu je tudi pri vstavitvi zobnega vsadka najprej potreben klinični pregled, na podlagi katerega bo zobozdravnik s pomočjo rentgenskih posnetkov napravil načrt za vstavitev zobnih vsadkov. Sam postopek vstavitve zobnega vsadka je za bolnika neboleč, saj poteka pod lokalno anestezijo.
Zobozdravnik bo pred operacijo zobnega vsadka najprej odmaknil sluznico in tkivo, nato pa bo pripravil kostno ležišče in vanj privil vsadek. V kolikor je potrebno, bo zobozdravnik v tem koraku hkrati dogradil tudi kost ter na koncu zašil sluznico.
Trajanje celjenja je odvisno od posameznika, navadno pa traja okrog 6 tednov. Celjenje se uspešno zaključi, ko se vsadek trdno poveže s kostjo. V času celjenja in tudi po njem je potrebno skrbeti za dobro ustno higieno na predelu vsadka, hkrati pa moramo biti previdni, da območja s pretiranim ščetkanjem ne poškodujemo. V obdobju celjenja se izdela prevleka, ki je narejena individualno za vsakega posameznika. Prevleko namestimo šele, ko je zobni vsadek dobro priraščen na kost.

Zobni vsadki operacijaPacientu prijazna storitev vstavitve zobnih vsadkov

V našem zobozdravstvu pacientom ponujamo prijazno in nebolečo storitev vstavitve zobnega vsadka. Zobni vsadki so kvalitetno izdelani in tako posamezniku nudijo veliko udobja pri grizenju in pri govoru, njihova cena pa je ugodna, oglejte pa si tudi zobne vsadke v akciji. Osebje je prijazno in pred posegom celoten postopek zobnega vsadka opiše ter se s pacientom posvetuje o morebitnih vprašanjih.