Ortodont, ki bo uredil vaš nasmeh

Ortodont ureja položaj zob. Ortodont poskrbi za odnose med čeljustmi, kar vsekakor doprinese k razvoju obraza.

Ortodonti v Ljubljani zdravimo s pomočjo raznovrstnih ortodontskih aparatov. Naloga vsakega ortodonta je, da zagotovi idealno postavitev zob. Naš ortodont vstavi precizno narejene nosilce (zvezdice), med katere je vpet žični lok. Sila pritiska zobe premakne tako, da zavzamejo svojo optimalno pozicijo. To je izvedljivo, ker je kost, ki opravlja funkcijo fiksacije zob v dlesnih, prožna in z usmerjenim pritiskom jo lahko preoblikujemo. Na voljo vam je tudi naš ortodont za otroke.

ortodont

Obisk ortodonta je zelo priporočljiv

Ortodonta se vam splača obiskati. To še posebej velja v primeru ortodonta za otroke. Na podlagi lepšega nasmeha bo vaš osebni imidž vsekakor bistveno boljši. Naslednji razlog, ki govori v prid obiska pri našem ortodontu je obstojnost vaših zob. Če zobje niso postavljeni optimalno, je težje žvečiti hrano in – kar je najslabše – je v tem primeru obraba vaših zob večja. Lahko pride do trajnih poškodb zob zaradi neustreznih pritiskov med žvečenjem. Zobje se nagnejo in na koncu jih lahko tudi izgubite.

ortodont Ljubljana za otroke

Ortodont za otroke: ne odlašajte z obiskom!

Ortodont za odrasle je pomemben, ortodont za otroke pa je nujen. Otroci so namreč v fazi intenzivnega razvoja in rasti, kar seveda pomeni, da je intenziteta razvoja čeljusti in rasti zob pri otrocih bistveno večja, kot je to pri odraslih. Obisk pri ortodontu lahko tako otroku pomaga, da že z manjšimi posegi dosežemo, da se rast zob in medčeljustni odnosi korigirajo. Če odlašamo, se lahko zgodi, da bo proces potrebnega popravljanja položaja zob in medčeljustnih odnosov kasneje obsežnejši in dolgotrajnejši.

Preverite naše storitve ortodontije in nas pokličite!