PERIO PREVENTION CENTER

Ponosni smo, da smo del mednarodne mreže Periosafe, ki deluje pod okriljem PerioPrevention Network in Inštituta za molekularno stomatologijo (IMOD).

Do sedaj je veljalo, da zobozdravstvo zdravi bolezni zob in obzobnih tkiv. Takrat na vaših zobeh in obzobnih tkivih že nastopijo spremembe, ki so nemalokrat povezane z bolečino, nelagodjem in na koncu celo z izgubo zoba.

Sodobni pristopi v zobozdravstvu so usmerjeni na molekularno raven, kar pomeni, odkrivanje bolezenskih sprememb takrat, ko s prostim očesom še niso vidne. Kar 40-60% ljudi ima parodontalne spremembe, ki jih s sondo ni mogoče zaznati. Sodobno zobozdravstvo nam ponuja odlična orodja, ki so zobozdravniku v pomoč pri zgodnji diagnostiki in dolgoročnem spremljanju pacienta tekom rednih preventivnih pregledov.

Paradontalna bolezen je en največjih zdravstvenih problemov sodobnega človeka. Veliko je znanega o tej zahrbtni bolezni, o njenem izvoru in uničujočem delovanju na celoten telesni sistem. Zdravljenje je dolgotrajno in na koncu tudi nekaj stane. Za njen razvoj so krive bakterije v ustih, ki se oprijemajo zob. Z rednim in pravilnim ščetkanjem bakterije sicer odpravimo, problem nastane tam, kjer s ščetkanjem nismo dovolj natančni, bodisi zaradi slabe dostopnosti ali pa v medzobnih prostorih, kjer so zobje prenatesno skupaj. Bakterije se tam nabirajo in tvori se zobni kamen. Nadalje se selijo po zobu navzdol kar privede do nastanka obzobnega žepa. Tam si sami z uporabo zobne ščetke, ne moremo več pomagat in je potrebna pomoč zobozdravnika ali ustnega higienika.

Sodobno zobozdravstvo se ukvarja z vzrokom in ne s posledico ter išče odgovore na vprašanja kot npr. zakaj se plak sploh oprijema zob? Rešitev je na molekularni ravni. Tehnologija, ki jo danes že uspešno izvajamo v zobozdravstveni ordinaciji je usmerjena v učinkovito preventivo in vzdrževanje zdravih zob do pozne starosti.

 

Perio

5 Comments

 1. Google April 4, 2017 at 12:53 pm

  Google

  Here are a number of the web pages we advise for our visitors.

 2. Google April 6, 2017 at 10:24 pm

  Google

  The time to read or take a look at the subject material or web sites we’ve linked to beneath.

 3. Google March 16, 2019 at 11:47 am

  Google

  Very few web sites that occur to become in depth beneath, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out.

 4. Google March 17, 2019 at 7:06 am

  Google

  Although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are really really worth a go via, so possess a look.

 5. Google April 28, 2019 at 7:50 am

  Google

  Although web sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they’re in fact really worth a go by way of, so possess a look.