Puljenje ali ekstrakcija zob – neprijeten in navadno tudi boleč poseg

Ekstrakcija zob je neprijeten in navadno tudi boleč poseg. V naši ambulanti v Ljubljani nudimo pacientu prijazno puljenje zob. Cena puljenja zob je ugodna, storitev pa pacientu kar se da prijazna.

Vzroki za puljenje so pogosto podobni in se ponavljajo

Pri puljenju zoba gre pravzaprav za manjši kirurški poseg, pri katerem izrasel zob, ki ga ni mogoče zdraviti in ohraniti, izdremo iz čeljusti. Vzroki za puljenje so običajno obolenja zob ali obzobnih tkiv, včasih pa tudi zdravstveno stanje celotnega organizma. Nekaj vzrokov za puljenje:

Puljenje zob

Postopek puljenja – sliši se težje, kot je v resnici

Puljenje zoba poteka v lokalni anesteziji, kar pomeni, da v tkivo okrog zoba injiciramo sredstvo s katerim prehodno omrtvičimo tkivo in tako izničimo bolečino. S posebnim instrumentom nato odmaknemo dlesen od vratu zoba ter ga s kleščami izdremo iz kostnega ležišča. V kolikor je zob s koreninami zagozden in ga ne moremo izvleči v enem delu, ga razrežemo in odstranimo kos za kosem. Rano, ki je nastala ob puljenju zoba, po potrebi zašijemo. V nasprotnem primeru jo prekrijemo s sterilno gazo, v katero pacient ugrizne in jo na mestu puljenja drži vsaj pol ure.

Cena puljenja zoba v Ljubljani

Cena ekstrakcije zoba je v naši ambulanti ugodna. Odločite se lahko za koncesijsko ali samoplačniško puljenje zob. Obiščite našo spletno stran in si oglejte cenik storitev. O ceni se lahko pozanimate tudi po telefonu ali e-mail naslovu. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v ambulanti.

Pri ekstrakciji zob je zelo pomembno, da je zobozdravnik podkovan s strokovnim znanjem, da je natančen in potrpežljiv. Naši strokovnjaki se lahko pohvalijo z vsemi naštetimi lastnostmi, zraven tega pa imajo velik čut za človeka in vam bodo poseg skušali olajšati.