Bi si poravnali zobe brez leplenja kovinskih nosilcev in žic na zobe?

 

Na voljo so snemljivi, izredno udobni in skoraj nevidni zobni aparati – Invisalign

Kakšne so prednosti nevidnih zobnih aparatov pred t.i. zvezdicami?

To, da so skoraj nevidni, prepriča še najbolj zahtevne uporabnike, ki se jim, zaradi narave njihovega dela, zdijo klasični zobni aparati moteči.

Plastična folija je mehka, gladka in enostavna za uporabo.

Ne povzroča bolečin, zbadanja žic in nastanka neprijetnih ranic v ustih.

Ob jedi in pri umivanju zob se jo iz ust enostavno odstrani. Vsakodnevna ustna higiena je tako veliko lažja in bolj temeljita.

Končni rezultat je možno doseči celo hitreje kot z zdravljenjem s fiksnim zobnim aparatom ali zvezdicami.

Invisalign nevidni zobni aparat

Kako poteka postopek zdravljenja?

Na prvem obisku opravimo na osnovi pregleda vaših zob in rentgenskega posnetka prvi pregled, kjer ugotovimo vrsto zobne nepravilnosti in se pogovorimo o možnostih zdravljenja. Pri naslednjem obisku z zobozdravstvenim skenerjem naredimo posnetek vaših zob, na osnovi katerega specialist ortodont izdela natančno 3D modelacijo, oziroma celoten načrt poravnave zob.

Izdelan načrt pošljemo v Invisalign Center v tujino, kjer  v cca. 14 dneh po meri izdelajo vse Invisalign opornice za vas, oz. vaš nevidni zobni aparat. Vsako izmed opornic nosite 10 dni, jo zavržete in vzamete novo. Vsaka izmed njih malenkost spremeni pozicijo vaših zob v željen položaj.

Čas nošenja nevidnega zobnega aparata je 22 ur dnevno (snamete ga samo med jedjo in umivanjem zob), celotno zdravljenje pa je odviseno od vrste in stopnje ortodontske nepravilnosti.

Invisalign zobni aparat

Nevidni zobni aparat Invisalign je primeren tako za odrasle kot tudi za otroke po 13 letu starosti, z manjšimi in težjimi zobnimi nepravilnostmi.

Pridružite se več kot 5 milijonom zadovoljnim uporabnikom snemnih, skoraj nevidnih zobnih aparatov po svetu in si privoščite lep nasmeh.