Proteza
Stabilnost Trajnost Minimalna invazivnost Garancija na vgrajene implantate 24 mesecev brez obresti

Zobni implantat samo 499 eur

Zobni vsadki

Implantati – zobni vsadki – so lahko rešitev za vaše manjkajoče zobe. Nadomeščamo lahko posamezen zob, več manjkajočih zob ali celo vse manjkajoče zobe. Implantati se vse bolj uporabljajo kot zobni nadomestek, saj pri nadomeščanju zob z implantati ni potrebno brusiti preostalih vaših zob, saj zobni vsadek služi kot samostojni nosilec, ki nosi posamezno zobno krono, zobni mostiček ali pa služi kot podpora in sidrišče za zobno protezo. Spodnja totalna proteza ponavadi povzroča veliko težav zaradi nestabilnosti. Pri takih primerih so lahko zobni vsadki – implantati idealna rešitev za pritrditev totalne zobne proteze, s tem pa je zagotovljena stabilnost proteze in seveda boljša funkcija in izgled. Implantat je valjasto oblikovan vijak, podoben zobni korenini. Izdelan je iz biokompatibilnega materiala (material prijazen našim tkivom) – titana.

Implantati

Implantacija je kirurški postopek, pri katerem vstavimo v kost vijak, na katerega kasneje namestimo zobno krono. Postopek se izvede v lokalni anesteziji. Sluznico na grebenu (dlesen kjer naj bi bil zob) kirurg prereže in s posebnimi instrumenti pripravi kostno ležišče za implantat. V to ležišče vstavi (privije) zobni implantat. Sluznico ali dlesen nad implantatom ponovno zapre s kirurškimi šivi.

Nadomestimo en zob

Glavna prednost implantata, ko nadomeščamo en zob je v tem, da brušenje sosednjih zob ni potrebno. Še

posebno je to pomembno kadar sta sosednja zoba zdrava.

Proteza

Nadomestimo več zob

Že vsaj dva implantata lahko nadomestita delno snemno protezo. Mostiček je trdno zasidran in izgled naraven, za razliko od snemne proteze, ki se premika in lahko pacientom zaradi obilice materiala povzroča težave.

Implantat

Proteza na implantatih

Totalna proteza na implantatih je stabilnejša od klasičnih totalnih protez. Omogoča lažje hranjenje in boljšo izgovorjavo, kar bistveno vpliva na kvaliteto življenja. Fiksna proteza na impatantih je primerna za ljudi, ki imajo snemljivo protezo a z njo niso zadovoljni. Proteza na implantatih je tudi idealna rešitev za ljudi z malo kostnine, ki je potrebna za vgraditev implantatov.

Proteza

Postopek vgradnje zobnega vsadka

Na prvem srečanju se na osnovi diagnostične slike CB CT ali digitalnega ortopana postavi pravilna diagnoza in opravi temeljit specialističen pregled. Pacientu so z upoštevanjem njegovih želja predstavljene možne rešitve oskrbe zobovja.

Po kliničnem pregledu sledi planiranje oralne rehabilitacije oz. samega implantološkega posega ter spoznavanje pacienta s postopki.

Sam poseg poteka hitro in neboleče pod lokalno anestezijo in traja cca. 20min. Kirurg v kost čeljusti pritrdi titanski vijak, rano zašije ter pusti da se zaraste (osteointegrira) s kostjo.

Čas zaraščanja je odvisen od stanja pacientovih kosti in kompleksnosti posega, običajno traja od 3 do 6 mesecev. V tem času na željo pacienta izdelamo začasno krono ali provizorne zobe. Po tem času nadaljujemo z izdelavo nadstrukture oziroma novega zoba, mostička, proteze.

O nadomeščanju zob z zobnimi vsadki je veliko znanega. Novi zobje na implantatih ali zobnih vsadkih so estetsko dovršeni, ob pravilni skrbi za ustno higieno in ob rednih kontrolnih obiskih zobozdravnika pa zagotavljajo maksimalno stabilnost in trajnost.

Danes je oskrba z zobnimi vsadki tudi cenovno dostopna. Povrnite si samozavesten in zdrav nasmeh z zobnim nadomestkom, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob.

Naredite korak naprej in se odločite za brezplačen pregled, kjer vam bomo strokovnjaki Dentalne Akademije z veseljem svetovali.