Zobni aparat

Ortodontija1_

Ortodontija je veja zobozdravstva, ki s sodobnimi metodami ureja položaj zob v čeljustih, ureja medčeljustne odnose in s tem razvoj obraza. Ortodontsko zdravljenje izvajamo z različnimi ortodontskimi aparati. Idealno postavitev zob zagotovimo z natančno izdelanimi nosilci (zvezdicami) med katere vpnemo žični lok, ki s silo deluje na zobe in jih premika na njihov optimalen položaj. To je mogoče zato, ker je kost, ki obdaja in drži zobe v dlesnih, prožna in se lahko preoblikuje.

5 razlogov zakaj se odločiti za ortodontsko zdravljenje:

ESTETIKA
S pravilno postavitvijo zob in medčeljustnih odnosov dosežemo estetki izgled, ki vpliva na izgradnjo lastne samopodobe in na odnos okolice do vas. Lepi zobje so vaš odsev.

OBSTOJNOST
Da zagotovimo ravnovesje celotnemu žvečnega sistemu, morajo biti zobje v pravilnem odnosu.  Žvečenje hrane je ob nepravilno postavljenih zobeh težje in obraba zob bistevno večja. Na določenih mestih se tako ustvarjajo preveliki pritiski, ki povzročajo trajne poškodbe na zobeh, povečano nagnjenost zob, ter  končno tudi izgubo zoba.

GOVOR
Ob pravilni postavitvi zob vplivamo na boljšo izgovorjavo.

HIGIENA
Čiščenje in nitkanje zob je ob njihovi pravilni postavitvi lažje in učinkovitejše. Kadar je čiščenje oteženo oziroma kadar so zobje postavljeni tako, da tvorijo veliko kotičkov v katerih se lahko zadržujejo zobne obloge in ostanki hrane, je tveganje za razvoj kariesa in vnetja dlesni večje.

ZAŠČITA
Ko uvrstimo zobe na pravilen položaj in se čeljusti med sabo poravnata, jim omogočamo da opravljajo svojo funkcijo pri najmanjši obrabi in lastni zobje bodo še dolgo ostali v vaših ustih. Ponudite jim zaščito pred zgodnjimi protetičnimi oskrbami.
Uporabljamo najsodobnejše ortodontske tehnike zdravljenja zobnih nepravilnosti. Med različnimi vrstami ortodontskih aparatov, pacientu glede na vrsto njegove nepravilnosti, svetujemo izbiro tistega, kjer lahko pričakujemo najboljši rezultat.

Ponujamo različne tipe ortodontskih aparatov:

Aparati1_
Fiksni ortodontski aparat s kovinskimi ali prozornimi keramičnimi nosilci
Aparati2_
Nevidni zobni aparat INVISALIGN
Aparati3_
Lingualni aparat: fiksni zobni aparat, ki je bukalno nameščen