Najdite svoj novi zobni implantat kar v Ljubljani

Zobni implantat oz. zobni vsadek je zobni korenini podobni vijaki. Narejeni so iz bikompatiblinih kovin ali iz keramike. Bikompatibilni zobni implantati se zrastejo s čeljustno kostjo, telo pa jih sprejme kot svoje. Zobozdravnik zobne implantate vstavi, ko je pacient v lokalni anesteziji.

 

Zakaj se odločiti za zobne vsadke?

Preko zob se sile prenašajo na čeljust in dlesen, po puljenju zoba pa le teh več ni. Zobni implantat lahko tako pomaga preprečiti izgubo kosti in mehkih tkiv. Z implantati lahko nadomestimo manjkajoče zobe brez tega, da obrusimo sosednja zoba. Zraven tega implantati nudijo veliko več udobja kot proteza, tako ob samem govoru, kot tudi ob obroku. Ob vstavitvi implantata govorimo o trajni in estetski rešitvi problema manjkajočega zoba ali več zob.

Zobni vsadki

Zobne implantate lahko uporabimo v več primerih:

Vstavitev zobnega implantanta

Vstavitev zobnih implantatov je zahteven postopek, ki zahteva

veliko mero strokovnosti in natančnosti. Za bolnika je postopek neboleč. Najprej se je potrebno dogovoriti za diagnostični pregled. Po skrbnem načrtovanju se bo zdravnik odločil za implantacijo zoba ali zob. Sledi obdobje celjenja, ki traja, dokler se implantat ne zraste s kostjo. Sledita izdelava protetičnega izdelka in vstavitev prevleke.

 

Zobni implantat na voljo tudi v Ljubljani

V Ljubljani obstaja veliko ponudnikov zobnih implantatov, vendar se morate ob izbiri zobozdravnika zavedati, da je kakovost zobnih implantatov ključnega pomena za njihovo trdnost in udobje, ki ga ustvarjajo. V naši ambulanti v Ljubljani zobne implantate izdelamo in vstavimo natančno in kakovostno. Zobni implantati so ugodni glede na kvaliteto, zobozdravnik za implantate pa vas bo pred posegom seznanil s postopkom in nadaljnjim zdravljenjem. Zobni implantati so v Sloveniji vse popularnejši. Obiščite nas v naši zobozdravstveni ambulanti zobnih implantatov v Ljubljani in se prepričajte o strokovnosti osebja in kakovosti storitve, ki vam jo ponujamo.