Estetsko zobozdravstvo je ključ do lepega nasmeha

Medtem ko se zdrav nasmeh začne z rednimi kontrolnimi pregledi in preventivo, pa je za lepši nasmeh potrebno malo strokovne pomoči.


Najmanjša nepravilnost zob (madeži, razpoke, nepravilen položaj zob,…) lahko zmanjša vašo samopodobo in samozavest. Ekipa Dentalne Akademije ima za vas dolgoročne estetske rešitve, da bo vaš nasmeh ne samo bolj zdrav, vendar tudi lepši. Želimo, da se počutite zadovoljni z izgledom vašega nasmeha.

Kakšne so možnosti estetskega zobozdravstva?

Bele zalivke: Konzervativno zdravljenje manjših defektov zob z najsodobnejšimi kompozitnimi materiali, ki se jepijo na zobe in se z njimi barvno zlijejo. Z njimi lahko spreminjamo tako barvo kot tudi obliko zob.
Beljenje zob: Kombinacija profesionalnega beljenja zob v ordinaciji in beljenja z belilnimi šablonami za domačo uporabo zagotovita barvo zob po vaših željah.

Estetske fasete/luske: Porcelanske luske so namenjene večjim spremembam vaših sprednjih zob kadar zgoraj naštete možnosti niso več možne. Relativni majhen poseg, ki prinese ogromno izboljšanje v izgledu Vašega nasmeha.
Polnoporcelanske prevleke: Najvišja stopnja estetske nadgradnje močno destruiranih in mrtvih zob.

Implantati: Če vam manjkajo zobje, so implantati idealna rešitev za vas. Izgled in občutek sta povsem naravna, hkrati pa predstavljajo dobro alternativo drugim protetičnim rešitvam.

All on 4 metoda

Kaj je all on 4?

To je nova metoda estetskega zobozdravstva, pri kateri s pomočjo štirih implantatov povrnemo lep nasmeh na vaš obraz. All on 4 metoda je primerna za osebe, ki si želijo fiksno-snemno protetiko, a so njihovi zobje v slabem stanju ali pa so izgubili svoje zobe. Primerna je tudi za osebe, ki imajo malo količino kostnine. Pri metodi all on 4 vse izgubljene strukture nadomestimo in tako omogočimo spremembo videza spodnje tretjine obraza in povrnemo normalno funkcijo žvečenja.

Kot ime že nakazuje, pri tej metodi na podlagi 4 implantantov vzpostavimo fiksni most. Najbolj primerna je za spodnjo čeljust, saj je v tem predelu kost dovolj močna. Za zgornjo čeljust, kjer pa kost ni tako čvrsta, se v praksi dosti večkrat uporablja metoda all on 6.

Preveriti kratko animajo metode all on 4 v spodnjem videu:

Kompleksna estetska rekonstrukcija vašega nasmeha v prvi vrsti pomeni zagotovitev splošnega ustnega zdravja. Nato sledi skrben pogovor glede vaših želja ter izdelava načrta za spremembe vašega nasmeha. Le dober načrt zagotavlja željeni rezultat!

Estetsko zobozdravstvo vedno zahteva različne kombinacije zgoraj naštetih rešitev, ki se daločajo glede na stanje vaših obzobnih tkiv in zob ter seveda glede na vaše želje.

Implementanti